Home

Toscana si Insula Elba

Toscana si Insula Elba

Perioada: 27.05 – 01.06.2019 
(6 zile/ 5 nopti)
755 euro/persoana
(transport cu avionul)

De la gloria Florentei renascentiste cu bogatia sa de comori artistice la peisajele unduitoare oferite de colinele toscane impodobite din loc in loc cu minunate orasele medievale, Toscana este regiunea care a incantat simturile si a hranit imaginatia a nenumarati vizitatori de-a lungul timpului. Va propunem un circuit inedit care exploreaza sudul Toscanei, dar si o mica parte din regiunea invecinata Umbria. Experienta de top a acestui tur o reprezinta excursia de o zi in insula Elba care ne aduce in atentie o parte din viata lui Napoleon Bonaparte, dar si marea de un albastru splendid si plajele sale minunate.

Ziua 1 (27.05): BUCURESTI – FLORENTA – MARINA DI CECINA (120 km) Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:35 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Florenta. Decolare la ora 12:35; sosire la ora locala 13:50 in Florenta si transfer cu autocarul la Marina di Cecina, o statiune litorala din regiunea Toscana. Cazare la hotel Settebello 3* sau similar in Marina di Cecina. Dupa amiaza, timp liber. Cina la hotel.
Ziua 2 (28.05): EXCURSIE DE O ZI IN INSULA ELBA (180 km) Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul spre portul din Piombino pentru imbarcare pe feribotul spre Insula Elba; durata transferului pana in port este de aproximativ 50 minute. Dupa o calatorie pe mare de aproximativ o ora, vom sosi in Portoferraio, cel mai mare oras de pe insula. Impreuna cu ghidul local, vom face turul orasului si vom cunoaste cele mai frumoase locuri din insula Elba. In primul rand, vom poposi in pitorescul oras Portoferraio ale carui cladiri sunt situate pe panta unui deal inconjurat de mare din trei parti. De numele insulei Elba se leaga primul exil al lui Napoleon din perioada 1814 – 1815. Perioada in care Napoleon a guvernat Elba a fost infloritoare pentru insula, acesta punand bazele infrastructurii care sustinea industria exploatarii fierului si realizand o serie de reforme economice. Dupa vizita insulei Elba, ne vom intoarce cu feribotul in portul Piombino de pe continent dupa care vom fi transferati cu autocarul la hotelul din Marina di Cecina. Cina si cazare la hotel.
Ziua 3 (29.05): MARINA DI CECINA – VOLTERRA – SAN GIMIGNANO – CHIANCIANO TERME (200 km) Mic dejun. Azi vom vizita doua dintre cele mai frumoase orase fortificate din Toscana: Volterra si San Gimignano. Prima oprire va fi in Volterra, un oras medieval fermecator cunoscut pentru originale sale etrusce. “Velathri” (numele etrusc al orasului) era unul din cele 12 orase care alcatuiau confederatia etrusca. Mai tarziu, orasul Volterra a cazut sub dominatia romana si a facut parte din Marele Ducat al Toscanei. In ziua de azi, Volterra este recunoscut pentru planul sau urban neobisnuit care aminteste de originile etrusce. Vom face o plimbare prin centrul istoric al orasului dupa care ne vom indrepta spre San Gimignano. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Dupa oprirea in San Gimignano, ne vom indrepta spre Chianciano Terme, o cunoscuta statiune termala din Toscana. Cina si cazare la hotel Patria 4* sau similar in Chianciano Terme. In apropierea hotelului se afla un centru cu ape termale; daca doriti sa beneficiati de serviciile acestuia, va recomandam sa aduceti cu dumneavoastra costumul si prosopul de baie; biletul de intrare costa aprox 45 Euro/ persoana.
Ziua 4 (30.05): EXCURSIE OPTIONALA MONTEPULCIANO IN VAL D’ORCIA SI SIENA (145 km) Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in doua dintre cele mai frumoase orase din Toscana. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piazza del Campo este piata principala a orasului, una dintre cele mai mari piete medievale. In aceasta piata are loc in fiecare an “Il Palio di Siena”, un concurs ecvestru in care fiecare circumscriptie a orasului are un reprezentant, traditie ce se pastreaza inca din secolul al XIV-lea. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si verde, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate chiar de Michelangelo insusi. Vom face turul pietonal al orasului Siena, dupa care ne vom indrepta spre Montepulciano, un oras medieval de o frumusete rara situat pe varful unui deal din sudul Toscanei. Orasul plin de palate elegante in stil renascentist, de biserici vechi si piete incantatoare se poate lauda cu unele din cele mai frumoase privelisti din zona Val D’Orcia. Piazza Grande este centrul orasului medieval si locul unde se desfasoara principalele evenimente din oras. O plimbare pe stradutele inguste este cel mai bun mod de a descoperi Montepulciano. Intoarcere in Chianciano Terme, cina si cazare la hotel.
Ziua 5 (31.05): EXCURSIE OPTIONALA PERUGIA SI ASSISI (195 km) Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala intr-o regiune invecinata cu Toscana: Umbria, leaganul civilizatiei etrusce. In drum spre Perugia vom trece pe langa lacul Trasimeno, un mic paradis natural, adapost al mai multor specii de pasari. Dupa sosirea in Perugia vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului situat pe un deal si inconjurat partial de ziduri fortificate. Perugia a fost unul dintre cele 12 orase stat etrusce cunoscute in trecut sub numele de “lucumonies”. Orasul a pastrat zidurile masive din perioada etrusca, precum si multe alte cladiri din perioada medievala si renascentista. Perugia este in prezent un important centru cultural, artistic si universitar, universitatea din Perugia fiind infiintata in anul 1308. In continuare vom vizita Assisi, locul de nastere al Sf. Francisc de Assisi, intemeietorul ordinului franciscan in anul 1208. Assisi este un important centru de pelerinaj si a fost declarat de UNESCO Patrimoniu Universal datorita structurilor sale franciscane dintre care cea mai importanta este bazilica Sf. Francisc decorata cu fresce de Giotto. Intoarcere in Chianciano Terme, cina si cazare la hotel.
Ziua 6 (01.06): CHIANCIANO TERME – FLORENTA (125 km) Dupa micul dejun ne vom deplasa catre Florenta pentru un tur pietonal de aproximativ 3 ore cu ghid local. Splendidul oras al artelor a fost recunoscut de UNESCO drept Patrimoniu Universal datorita bogatiei si frumusetii monumentelor sale. Incantatorul centru istoric al orasului ne atrage cu numeroasele sale capodopere, in timp ce arhitectura si marmura colorata a catedralelor sale ne amintesc de trecutul sau glorios si rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea curentului renascentist, al culturii si artei. In timpul turului de oras vom avea ocazia sa admiram si noi cateva din cele mai renumite atractii ale orasului, printre care Catedrala Santa Maria del Fiore, acoperita de faimosul dom al lui Brunelleschi, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. In cursul serii, ne vom indrepta spre aeroportul din Florenta pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu decolare la ora 21:30. Sosire in Bucuresti la ora 00:35.

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Florenta si retur cu compania BLUE AIR;
• 5 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE: 2 nopti in Marina di Cecina la hotel de 3* si 3 nopti in Chianciano Terme la hotel de 4*;
• transferuri cu autocarul la/ de la aeroportul din Florenta;
• transport cu autocar local, conform programului;
• excursie de o zi in insula Elba cu ghid local;
• biletele de feribot port Piombino – insula Elba si retur;
• excursie de o zi cu tururi pietonale in Volterra si San Gimignano;
• tur pietonal in Florenta cu ghid local cu durata aproximativa de 3 ore;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie, anul 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• cateringul in timpul zborului;
• excursiile optionale si biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• taxele de oras/ statiune pentru Italia, aprox 1-2 Euro/ persoana/ noapte (aceste taxe se achita direct la hotel);
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoana - se practica in Italia, se achita la sosire prin insotitorul de grup.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale): Otopeni 12:35 – Florenta 13:50 durata zborului: 2 ore si 15 minute Florenta 21:35 – Otopeni 00:40 durata zborului: 2 ore si 15 minute

Pentru alte informatii si rezervari va rugam sa completati formularul de mai jos sau ne puteti trimite un e-mail pe adresa contact@365vacante.ro sau ne puteti suna la telefon 0722.452.446 

Alte circuite