Home

Turcia si Insula Rhodos

Turcia si Insula Rhodos

Plecari: 06.09; 20.09. 
(10 zile/9 nopti)
760 euro/persoana
(transport cu autocarul)

Ziua 1.  Bucuresti – Ayvalik  (1145 Km) - Ora 05:00 imbarcare din Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR. Ora 05:15 plecare pe traseul  Giurgiu – Ruse – Edirne – Ayvalik. Popas la ruinele cetatii antice Troia, unde vom vedea  o replica a calului de lemn, zidurile fortficate si poarta cu turnul de la intrarea in cetate. Sosire seara si cazare in zona Ayvalik.
Ziua 2.  Ayvalik – Kusadasi  (245 Km) - Mic dejun. Plecare spre Kusadasi. Popas la Bergama (Pergam), unde vom vizita Teatrul de pe anticul Acropolis, Bazilica cea Rosie – Biserica Sf. Ioan, prima biserica din cele 7 biserici ale Apocalispei si Cetatea Pergam, recunoscuta in antichitate pentru marea biblioteca si pentru centrul medical fondat de Galen. Cina si cazare in Kusadasi.
Ziua 3. Kusadasi  - Mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi. Optional, excursie la Efes, cel mai bine conservat oras antic, unde se viziteaza Templul zeitei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii), cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru in care a predicat Sf. Apostol Pavel), Casa Fecioarei Maria din Efes care este, conform traditiei locului, locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti. Continuam cu vizitarea Muzeului Ephesus din Selcuk, precum si a complexului comercial cu fabrica de pielarie. Cina si cazare in Kusadasi.
Ziua 4. Kusadasi – Milet – Bodrum (200 Km) - Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau shopping in Bazar. Optional, croaziera pe Marea Egee, o plimbare relaxanta pe mare cu masa de pranz inclusa, care va ofera ocazia sa admirati minunatul tarm al statiunii, cu opriri in mici golfulete pentru poze. Dupa-amiaza, plecare spre Bodrum. In drum vom vizita ruinele unei alte cetati antice grecesti, cea a Miletului, unde vom admira Amfiteatrul, Baile Faustinei, Nymphaeum, Bouleuterionul si Delphinionul. Sosire seara, cazare si cina in Bodrum.
Ziua 5. Bodrum – Marmaris (200 Km) - Mic dejun. Vizitam centrul istoric si Bazarul, inclusiv Castelul Sf. Petru din Bodrum, simbolul orasului, ridicat de cavalerii ioaniti in secolul XV. Castelul gazduieste Muzeul de Arheologie Subacvatica, considerat cel mai important muzeu de acest tip din lume. Ne continuam dumul spre  Marmaris, unde ajungem dupa-amiaza. Cazare si cina in zona Beldibi/Marmaris. 
Ziua 6. Marmaris - Mic dejun. Timp liber in Marmaris pentru plaja, cumparaturi, vizite. Optional, excursie in Valea si Delta raului Dalyan. Seara putem opta pentru un spectacol magnific cu muzica si dansui traditionale: seara turceasca. Cazare si cina in Marmaris.
Ziua 7. Insula Rhodos - Mic dejun. Croaziera in Insula Rhodos. In Rhodos Town, deplasare pietonala pe traseul Piata Martirilor Evrei, Piata Hipocrates, strada Cavalerilor, portul Mandraki, apoi timp liber pentru vizitarea centrului istoric si a Castelului, a Muzeului de Arheologie, shopping. Cazare si cina în Marmaris.
Ziua 8. Marmaris – Pamukkale – Istanbul  (800 Km) - Mic dejun. Vizitam Pamukkale sau “Castelul de bumbac”, cu terasele calcaroase cu apa termala (fenomen unic in lume). Pamukkale este un loc unde ajungeau calatorii dornici de o oaza de liniste si de meditatie, astazi reprezinta o zona de mare interes turistic inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Apoi vizitam si ruinele anticului oras Hierapolis, nume tradus prin „orasul sacru”, fondat de catre Eumenes al II-lea, rege al Pergamonului. Sosire seara si cazare in Istanbul.
Ziua 9. Istanbul - Mic dejun. Intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente. Vom incepe cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei. Continuam cu Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra, Hipodromul si Basilica Cisterna. Dupa-amiaza, optional, croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara (aproximativ 90-120 minute), parcurgandu-se un traseu interesant pe langa malul European, pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si retur pe partea Asiatica. Se pot admira: podul Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce, etc. Cazare in Istanbul.
Ziua 10. Istanbul – Edirne – Bucuresti (645 km) - Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne – Ruse – Stara Zagora – Giurgiu. In Edirne (maximum 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire in cursul serii in Bucuresti – Calea Grivitei – Muzeul CFR. 

Servicii incluse:
Transport cu autocar clasificat;

Transfer cu feribotul la Canakkale;
1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Ayvalik la hotel de 3*-4*;
2 nopti de cazare cu demipensiune in Kusadasi la hotel de 3*;
1 noapte de cazare cu demipensiune in Bodrum la hotel de 3*;
3 nopti de cazare cu demipensiune in Marmaris la hotel de 3*;
2 nopti de cazare cu mic dejun in Istanbul la hotel de 3*;
Vizitele la Troia, Pergam, Milet, Rhodos, Pamukkale si Edirne;
Ghid local Istanbul (ziua 6);
Ghid roman insotitor.

Servicii neincluse:
Excursiile optionale

Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Casa Fecioarei Maria - 6 Euro; Pamukkale, Piscina Cleopatrei - 10 Euro; Istanbul: Basilica Cisterna - 8 Euro; Biserica Sf. Sofia - 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului - 15 Euro; Palatul Dolmabahce - 9 Euro.
Transportul local individual.

Excursii optionale:
Excursie Efes – 25 euro/persoana;

Excursie in Valea si Delta raului Dalyan – 29 euro/persoana;
Seara Turceasca – 29 euro/persoana;
Croaziera pe Marea Egee (minimum 15 persoane) – 20 euro/persoana;
Croaziera pe Bosfor – 15 euro/persoana;


Pentru alte informatii si rezervari va rugam sa completati formularul de mai jos sau ne puteti trimite un e-mail pe adresa contact@365vacante.ro sau ne puteti suna la telefon 0722.452.446 

Alte circuite