Home

Malta si Sicilia

Malta si Sicilia

Malta si Sicilia

Perioada: 18.03 – 27.03.2019
(10 zile/ 9 nopti)

898 euro/persoana 

(transport cu avionul)

Malta, isi incanta vizitatorii cu nenumarate atractii usor accesibile: orase cu o arhitectura impresionanta, situri arheologice, temple megalitice, biserici baroce si peisaje spectaculoase. Insula Malta s-a impus în ultimii ani ca o destinație turistică de top. Bogatia mostenirii culturale a capitalei Valetta, dar și frumusețea plajelor și a marii care inconjoara arhipelagul maltez, promit vizitatorilor una dintre cele mai fascinante experiențe pe care le poate oferi turismul mediteranean. Sicilia nu se lasa nici ea mai prejos, continuand an de an sa isi seduca vizitatorii cu diversitatea impresionanta a peisajelor si a comorilor culturale. Insula frapeaza prin diversitatea sa culturala, aceasta fiind stapanita pe rand de greci, romani, bizantini, normanzi si arabi, popoare care si-au lasat amprenta culturala asupra acestor locuri. Va invitam sa descoperiti intr-o singura vacanta doua insule uimitoare!

Ziua 1: BUCURESTI – MALTA (QAWRA) Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Wizz Air spre Malta, cu decolare la ora 07:55. Sosire in Malta la ora locala 09:25. In aceasta zi vom vizita pentru inceput, biserica Sf. Maria din Mosta. Domul acestei biserici a fost construit in secolul XIX, avand ca si sursa de inspiratie Panteonul din Roma. Cea mai impresionanta parte a Bisericii Sf. Maria din Mosta este domul sau urias, al treilea dom ca marime din Europa, nesustinut de coloane. In cadrul excursiei, vom ajunge si in Mdina - vechea capitala medievala a Maltei, astazi centrul nobilimii malteze. Aici vom vizita catedrala orasului, dupa care veti avea timp liber la dispozitie pentru plimbare sau cumparaturi. Urmatoarea oprire este in Rabat, unde vom vizita Catacombele Sf. Paul, un loc venerat de catre crestini, si gradinile San Anton. Mdina si Rabat sunt doua orase invecinate situate in centrul insulei, fiind considerate adevarate bijuterii arhitectonice. Dupa incheierea turului se va face transferul catre hotelul Dolmen Bugibba 4* sau similar din statiunea Qawra, aflata in St. Paul’s Bay.
Ziua 2: ST PAUL’S BAY – VALLETTA (excursie optionala) Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in cadrul careia vom vedea impreuna cel mai important simbol al insulei si anume capitala Valletta. Impresionantul oras-fortareata a fost construit de Cavalerii Ioaniti dupa Marele Asediu din 1565. In intregul oras se gasesc peste 300 de monumente din perioada medievala. Pe parcursul turului vor putea fi admirate si cele mai importante cladiri care au apartinut Ordinului Cavalerilor Ioaniti: Catedrala Sfantului Ioan, un lacas de cult in stil baroc care adaposteste una dintre cele mai importante picturi ale lui Caravaggio, “Decapitarea”; Palatul Marilor Maestri si Gradinile Barracca. In catedrala Sfantului Ioan se va viziona si filmul “Malta Experience 5 D Show”. Veti descoperi in capitala: bastioane, metereze, piatete, gradini iar la final o sa va bucurati de timp liber in care puteti continua pe cont propriu explorarea capitalei si puteti face cumparaturi. Cazare la hotel Dolmen Bugibba 4* sau similar.
Ziua 3: ST PAUL’S BAY – GROTA ALBASTRA – MARSAXLOKK – BIRGU – COSPICUA – SENGLEA (excursie optionala) Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi in care vom explora unele dintre cele mai cunoscute atractii din sudul insulei Malta: Grota Albastra, templul megalitic Hagar Qim (inclus in patrimoniul UNESCO), Marsaxlokk (un sat pescaresc traditional) si cele trei orase Birgu, Cospicua si Senglea. O plimbare cu barca ne va purta pe sub arcada de 42 de metri inaltime si vom patrunde in Grota Albastra, pentru a ne bucura de jocul fabulos de lumini pe care natura l-a lasat ascuns de restul lumii. Inainte de a ajunge in Marsaxlokk, ne vom opri la unul dintre cele mai vechi temple Megalitice ale Maltei, Hagar Qim, construit incepand cu anul 3.600 I.H. Complexul este unul dintre cele mai vechi din lume, depasind cu aproape 1.000 de ani Piramidele din Giza. De asemenea in cadrul excursiei vom vizita si traditionalul port din Marsaxlokk, port care se bucura de o istorie veche de doua milenii si de o atmosfera aparte. Aici veti fi incantati de culorile barcilor luzzu (vopsite in nuante de galben, albastru, rosu sau verde) care plutesc usor pe mare. Micul port este intesat de barci pe care pescarii le-au denumit dupa bunul plac. Iar la final vom vedea tripticul maltez: Birgu, Cospicua si Senglea, cele trei orase asezate la est de capitala insulei, Valletta. Birgu (Vittoriosa) este un oras puternic fortificat, datorita asediilor Otomane din perioada medievala si unde se poate admira Fortul Saint Angello. Orasul Cospicua a fost fortificat tot de catre Ordinul Cavalerilor Ioaniti, incepand cu secolul XVII, aici aflandu-se de altfel si santierul naval, utilizat extrem de mult in special in timpul dominatiei britanice. Al treilea dintre cele trei orase este Senglea, cunoscut si sub denumirea de Civita Invicta (Orasul Neinvins), datorita rezistentei opuse in timpul Marelui Asediu din 1565, care s-a soldat cu victoria crestinilor. Basilica din Senglea este cel mai important obiectiv din oras, gazduind una dintre cele mai venerate statui ale Fecioarei din intreaga insula (Marija Bambina). Senglea e cel mai mic oras al Maltei si are o populatie de aproximativ 3000 de locuitori. Cazare la hotel Dolmen Bugibba 4*sau similar.
Ziua 4: ST PAUL’S BAY – GOZO – DWEJRA – RABAT (excursie optionala) Mic dejun. Pentru aceasta zi venim cu o noua propunere a unei excursii optionale care va va purta pe insula Gozo, o insula ce dispune de un patrimoniu turistic natural bogat si diversificat. Gozo este situata la o distanta numai o jumatate de ora cu feribotul fata de principala insula a arhipelagului maltez. Este o insula incarcata de legende, bogata in situri arheologice, forturi medievale si panorame uimitoare. Insula se mandreste si cu unul dintre templele preistorice cele mai bine conservate din arhipelag: Ggantija (inclus in patrimoniul UNESCO). Printre cele mai importante atractii din Gozo, se numara: capitala insulei, Victoria, Citadela (cetatea medievala), golful Dwejra, unde se poate admira dramatica intalnire dintre stanca si mare si templul preistoric Ggantija. Insula, considerata in antichitate, patria legendara a nimfei Calypso, este un refugiu pitoresc cu sate traditionale, drumuri serpuite si vederi panoramice spectaculoase. Cazare la hotel Dolmen Bugibba 4* sau similar.
Ziua 5: ST PAUL’S BAY – VALLETTA – POZZALLO – CATANIA – ACIREALE (270 km) Astazi dupa predarea camerelor dimineata foarte devreme vom pleca spre Sicilia. In portul din Valletta ne vom imbarca pe feribot pentru a ajunge in Pozzallo si a ne continua periplul pe o alta insula cu o istorie bogata si impresionanta, si anume Sicilia. Calatoria cu feribotul va dura aproximativ 2 ore. Odata ajungi in Sicilia ne vom indrepta spre zona orasului Catania (Acireale). Cazare la hotel Orizzonte Acireale 4* sau similar, situat in Acireale (cca 15 km departare de centrul orasului Catania). Cina este inclusa si se va servi la hotel.
Ziua 6: ACIREALE – ETNA – TAORMINA Mic dejun. In cadrul excursiei incluse de astazi vom vedea Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa. Drumul spre vulcan va fi parcurs cu autocarul, trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje interesante create de lava, pana la altitudinea de 1900 m (craterul Silvestri). Taormina este unul dintre cele mai frumoase orase din Sicilia, situat pe Muntele Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu vulcanul Etna in fundal. Vom face impreuna un tur pietonal in centrul istoric al orasului cu ghidul local. Taormina ne va incanta cu centrul sau istoric cu stradute inguste, cu renumitul teatru grec care dateaza din secolul al III-lea î.Hr., cu gradinile pline de flori si verdeata. Teatrul grec din Taormina este al doilea ca marime in Sicilia dupa cel din Siracuza si este folosit in prezent ca loc de desfasurare a spectacolelor de teatru si a concertelor de muzica clasica (intrarea este optionala). Amfiteatrul si zidul din spatele scenei s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si ofera peisajului un farmec deosebit. Cazare la hotel Orizzonte Acireale 4* sau similar. Cina la hotel.
Ziua 7: ACIREALE – PIAZZA ARMERINA – CALTAGIRONE (excursie optionala) Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala, in care vom vizita unele dintre cele mai importante vestigii istorice ale zonei. Vom vedea Villa Romana del Casale, o vila romana din secolul al IV-lea d.Hr, foarte bine pastrata. Aceasta vila este simbolul exploatarii rurale din perioada romana, pe care se baza economia agricola a Imperiului Roman de Vest. Vila, una dintre cele mai luxoase de felul sau, este remarcabila pentru bogatia si calitatea mozaicurilor policrome cu care sunt decorate aproape toate incaperile; acestea sunt cele mai fine mozaicuri in situ din toata lumea romana. Tot in cadrul excursiei de astazi vom vizita si orasul Caltagirone, vestit oras sicilian, cunoscut in special pentru ceramica pictata de catre mesterii locali. Atelierele din oras furnizeaza de sute de ani ceramica pentru decorul multor biserici de pe insula.Una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc ale orasului Caltagirone este biserica Santa Maria del Monte, pe care o vom vizita. Cazare la hotel Orizzonte Acireale 4* sau similar. Cina la hotel.
Ziua 8 : ACIREALE – AGRIGENTO – VALLE DEI TEMPLI (excursie optionala) Mic dejun. Astazi vom pleca intr-o excursie optionala spre Agrigento, unde vom vedea ruinele orasului grec Akragas infiintat de colonistii greci in sec. VI i.Hr. Orasul a devenit rapid unul dintre cele mai importante si bogate din Magna Graecia, colonie greceasca ce cuprindea tot sudul Italiei. In interiorul sitului arheologic putem vedea templele foarte bine pastrate, iar cele mai frumoase sunt: templul Herei, templul lui Heracle si templul Concordia. Valea Templelor reprezinta o incursiune extraordinara a istoriei antice locale. Cazare la hotel Orizzonte Acireale 4* sau similar. Cina la hotel. 
Ziua 9 : ACIREALE – SIRACUZA – ORTIGIA - NOTO (excursie optionala) Mic dejun. In cadrul excursiei optionale de astazi va fi randul Siracuzei - celebrul oras al lui Arhimede - sa ne impresioneze. Aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si “urechea” lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. Centrul istoric al orasului Siracuza este situat pe insula Ortigia. Aici vom putea vedea Fantana Dianei, Templul Minervei, Fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena. Noto este ultima oprire in aceasta zi. Pitorescul oras sicilian, la baza o fosta colonie greaca, surprinde prin zestrea baroca pe care o afiseaza la fiecare pas. Cazare la hotel Orizzonte Acireale 4* sau similar. Cina la hotel.
Ziua 10 : ACIREALE – CATANIA - BUCURESTI Mic dejun. Dupa predarea camerelor, la ora 12:30 se va face transferul catre aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul Wizz Air spre Bucuresti cu decolare la ora locala 15:40. Sosire in Bucuresti la ora 18:55.

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Malta – Catania – Bucuresti cu compania WIZZ AIR;
• 1 bagaj mare de mana (cabina)/persoana (dimensiuni maxime: 55 cm x 40 cm x 23 cm);
• check-in online; • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Malta, St Paul’s Bay;
• 5 nopti cazare cu demipensiune la hotel de 4* in Sicilia, Acireale; • transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
• vizita cu ghid local in partea de sud a insulei Malta: Mosta, Ta Qali, Mdina, Rabat;
• biletele de feribot Valletta – Pozzallo; • vizita cu ghid local in centrul istoric al orasului Taormina;
• vizita cu ghid local la vulcanul Etna;
• intrari la obiectivele turistice: Biserica Sf Maria din Mosta, Catedrala din Mdina, Catacombele Sfantului Paul;
• transport cu autocar local conform programului;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2018. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• cateringul in timpul zborului (se poate comanda la bord, contra cost);
• bagajul de cala (optional): de la 75 EURO/bagaj /dus-intors (maxim 20 kg) – tariful este informativ, fiind valabil la data lansarii programului, cu posibilitatea ca in orice moment compania sa aduca modificari asupra acestuia; tariful este valabil pentru plata in agentie cu pana cu 21 zile inainte de plecare; turistii care opteaza pentru plata bagajului de cala in aeroport vor plati 170 EURO/bagaj/dus-intors;
• taxele de oras/ statiune pentru Italia: 2 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Acireale, 2 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Malta (aceste taxe se achita direct la hotel);
• excursiile optionale; • mesele in timpul excursiilor;
• asigurarea medicala (optionala, recomandata);
• asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
• bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, 30 EURO/ persoana, se achita prin insotitorul de grup, la sosire)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
18.03.2019: Otopeni 07:55 – Malta 09:25
27.03.2019: Catania 15:40 – Otopeni 18:55

Pentru alte informatii si rezervari va rugam sa completati formularul de mai jos sau ne puteti trimite un e-mail pe adresa contact@365vacante.ro sau ne puteti suna la telefon 0722.452.446